Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Νέα τμήματα Σχολών Γονέων από Σεπτέμβρη- δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν!




Ενημερώνω όλους τους ενδιαφερόμενους γονείς ότι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ανανεώνω τη συνεργασία μου με  τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού που θέτει και πάλι σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της  χώρας ‘Σχολές Γονέων’. Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του έργου των ‘Σχολών Γονέων’ είναι η στήριξη των γονέων μέσα από ομαδικές συναντήσεις με ψυχολόγο, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση, δεσμεύονται ωστόσο να συμμετέχουν για όλη τη διάρκειά του προγράμματος (25-50 ώρες εκπαίδευσης).

Για τις ομάδες που θα υλοποιηθούν υπό τον δικό μου συντονισμό και με τη στήριξη του δήμου Πυλαία- Χορτιάτη μέσω της κας. Ιφιγένειας Τσιράς, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος ‘Διά Βίου Μάθησης’ και πρόεδρο της επιτροπής Παιδείας, ισχύουν τα παρακάτω:

-    -   Θα τηρηθεί χρονική προτεραιότητα στην εκδήλωση ενδιαφέροντος η οποία σε πρώτη φάση γίνεται με την αποστολή στοιχείων επικοινωνίας σας στο e- mail: evatheodosiadou@gmail.com. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει δική μου επικοινωνία μαζί σας για τη συμπλήρωση της αίτησης.

-     -  Προτεραιότητα επίσης θα δοθεί σε υποψήφιους γονείς που δεν έχουν ξανασυμμετάσχει στο πρόγραμμα.

-       -Τα τμήματα θα ξεκινήσουν μέσα Σεπτέμβρη και οι συναντήσεις για το ένα τμήμα θα γίνονται σε σχολείο στην περιοχή του Χορτιάτη και για το άλλο σε σχολείο στην περιοχή της Πυλαίας. Με την εκδήλωση ενδιαφέροντός σας και την αποστολή του e-mail παρακαλείστε να δηλώνετε και την περιοχή που σας εξυπηρετεί περισσότερο.

-      - Το έργο θα υλοποιηθεί υπό τη μορφή 8 ομαδικών συναντήσεων συμβουλευτικής σε γονείς (25 ώρες εκπαίδευσης). Οι συναντήσεις αυτές θα είναι σε εβδομαδιαία συχνότητα και θα συζητιούνται θέματα που θα προσδιοριστούν με βάση το ενδιαφέρον των γονιών που θα συμμετέχουν.
-       -Το πρόγραμμα των συναντήσεων (ημέρα και ώρα) θα προσδιοριστεί αρχές του Σεπτέμβρη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε και τηλεφωνικώς μαζί μου στο 6947040929.


Εύα Θεοδοσιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου