Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ομάδα ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων για νήπια στη 'Νησίδα' - Κέντρο Στήριξης Οικογένειας & Παιδιού


http://www.nisida.gr/index.php/ypiresies/omades-paidion-efivon
Τα τελευταία χρόνια έχει αναγνωριστεί η αξία της ομάδας ιδιαίτερα για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων. Η ομάδα αποτελεί μια πρωταρχική πηγή κοινωνικοποίησης από τα πρώτα στάδια της ανάπτυξης του παιδιού και παρέχει το πλαίσιο μέσα στο οποίο το παιδί αναπτύσσει τις ικανότητές του. Αναγνωρίζοντας αυτή τη λειτουργία το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας και Παιδιού "Νησίδα" διοργανώνει ομάδες παιδιών και εφήβων, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση αλλά και στην πρόληψη προβλημάτων συμπεριφοράς και στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών και των εφήβων που συμμετέχουν στις ομάδες αυτές.
Ομάδες παιδιών & εφήβων

Οι ομάδες παιδιών και εφήβων προσφέρουν στα μέλη τους πολλές ευκαιρίες για αλλαγή και βελτίωση. Μέσα από τις αλληλεπίδραση μεταξύ συνομηλίκων προωθείται η μάθηση και η ενίσχυση συμπεριφορών και τρόπων σκέψης. Μια ομάδα λειτουργεί ως μια μικρή κοινωνία, που παρέχει στα μέλη της ευκαιρίες για κατάλληλη έκφραση και τους επιτρέπει να μάθουν και να ασκήσουν νέους, κοινωνικά αποδεκτούς τρόπους συμπεριφοράς. 

Οι ομάδες παιδιών και εφήβων που λειτουργούν στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας και Παιδιού "Νησίδα" επικεντρώνονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες των μελών τους και ορισμένοι από τους στόχους τους είναι: 
  • Αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας
  • Έναρξη και διατήρηση φιλικών σχέσεων
  • Ανάπτυξη συνεργασίας με συνομηλίκους
  • Ενίσχυση αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης
  • Εκμάθηση στρατηγικών επίλυσης συγκρούσεων
Στη 'Νησίδα' Κέντρο Στήριξης Οικογένειας & Παιδιού λειτουργεί αυτήν την περίοδο ομάδα νηπίων κάθε Παρασκευή 15:00-16:00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2310245524

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου